עו"ד פלילי בחיפה והצפון מורן שלזינגר
עורכת הדין מורן שלזינגר בעלת תואר ראשון במשפטים (LL.B) בהצטיינות מאוניברסיטת חיפה.
בנוסף לעו"ד מורן שלזינגר תואר ראשון בתקשורת (B.A) גם הוא מאוניברסיטת חיפה.
במהלך לימודיה ולאחריהם שימשה עו"ד מורן שלזינגר כמנהלת האדמיניסטרטיבית של המרכז לחקר פשיעה, משפט וחברה באוניברסיטת חיפה. בנוסף שימשה כעוזרת מחקר למספר מרצים מובילים מהתחום הפלילי באוניברסיטת חיפה.
כיום עו"ד מורן שלזינגר מלמדת כעמית הוראה בקורס משפט פלילי באוניברסיטת חיפה. כמו כן, חברה בפורום הפלילי הארצי של לשכת עורכי הדין.
עם סיום לימודיה התמחתה עו"ד מורן שלזינגר בפרקליטות מחוז חיפה (פלילי) תחת אימונה של עו"ד דינה רויטגרונט בתפקידה דאז כמשנה לפרקליט מחוז חיפה (פלילי).
עם סיום התמחותה עבדה עו"ד מורן שלזינגר כשלוש שנים כשכירה במשרד עורכי דין בחיפה, שם התמקצעה בניהול ליטיגציה בכל הערכאות השיפוטיות. במסגרת עבודתה ניהלה תיקים רבים העוסקים במשפט הפלילי והן תיקים העוסקים במשפט האזרחי והמנהלי.
הידע הרב שצברה עו"ד מורן שלזינגר בתחומי משפט שונים מהווה יתרון מובהק ומאפשר ללקוחותיה לקבל שירותים משפטיים מקיפים גם בהליכים אזרחיים אשר נלווים להליך הפלילי.
לייעוץ ופרטים נוספים
פקודת התעבורה מגדירה אדם שנהג תחת השפעת משקאות משכרים ואדם שנהג תחת השפעה של סמים מסוכנים כאדם אשר עבר עבירה של נהיגה בשכרות. על אף שהחוק אינו יוצר מדרג בין נהיגה תחת השפעה של משקאות משכרים ונהיגה תחת השפעה של סמים מסוכנים, בתי המשפט רואים חומרה יתרה בנהיגה תחת השפעת סמים מסוכנים, אשר מעבר לנהיגה תחת השפעת סמים מהווה עבירה עצמאית על-פי פקודת הסמים המסוכנים.
מטרידים אותך? מאיימים עלייך? פוגעים בפרטיותך? שני הצווים העיקריים העומדים לרשות הנפגע הינם צו הגנה למניעת אלימות במשפחה וצו למניעת הטרדה מאיימת. להלן סקירה קצרה על שני הצווים: הדומה, השונה ומה שבניהם.
הכלל הוא שכאשר אדם נמצא כי ביצע את העבירות המיוחסות לו (בין בהודאתו בבית המשפט או בקביעותו של בית המשפט לאחר ניהול הוכחות) יש להרשיעו בדין. סעיף 192א לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982 מקנה לבית המשפט את הסמכות, במקרים המתאימים, להימנע מהרשעתו של נאשם.
בהליך הפלילי ישנם סוגים שונים של מעצרים אשר ההבדל העיקרי ביניהם מושתת על השלב בו נמצא ההליך הפלילי. מעצר עד תום ההליכים הינו בשלב שבו הסתיימה החקירה המשטרתית והוגש כתב אישום. בקשה למעצר עד תום ההליכים הינה בקשה של הגוף התובע (המורכב בעיקר מהפרקליטות והתביעה המשטרתית) להותיר את הנאשם עצור עד לסיום ההליך הפלילי כנגדו.
בסיום החקירה המשטרתית, מעבירה המשטרה את תיק החקירה ליחידה התובעת (התביעה המשטרתית או הפרקליטות לפי סוג העבירה הנדונה), אשר תפקידה להחליט האם להגיש כתב אישום אם לאו. במקרים מסוימים, טרם קבלת ההחלטה, תבקש היחידה התובעת לבצע השלמות חקירה.